Materialerne - stuccoart.dk
Alternativ til hvid plastik maling. Dekorative vægge eller gulve. Eksklusive vægge. Natur produkter.
marmorpuds, marmorflader, marmorino, stucco-lustro, venetian plaster, dekorativ puds, flotte vægge, gulve, materialer.
20144
post-template-default,single,single-post,postid-20144,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-4.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Materialerne

Italiensk marmorpuds – også kaldet Stucco Lustro ( lysende puds ) stucco veneziano, marmorino, verona glit m.m. – er i bund og grund knust marmor og læsket kalk, der er blandet sammen til en masse. Selve marmorstenene udhugges fra Carrara Bjergene i det nordlige Toscana område, og der arbejdes derved med forskellige kornstørrelser fra helt fint marmormel op til 0,7mm i kornstørrelse.

 

Udover anvendelsen af den rent naturskabte marmor, så har italienerne – lige siden de byggede Pompei i år 600 f.Kr – behandlet deres vægge, gulve og “romerske bade“ med marmorpuds. Med marmorpuds kan man overgå naturen og skabe præcis den farve, man ønsker og den tekstur i pudsen, man vil. Man kan opnå forskellige grader af glans i overfladen, afhængig af valg af kornstørrelser i pudsen. Det skal ses, og det skal mærkes – det er glat og køligt og kan blive spejlblankt.

 

Marmorpuds er diffusionsåben og hærder op med en overflade som poleret sten, men udefra kommende påvirkninger af forurenet luft, berøringer og fugt gør, at det er vigtigt at forsegle overfladen med enten sæbe, voks og i nogle tilfælde en epoxybehandling.